Prečo klesá kvalita potravín? Je zdravá strava zdravá?

Autor: Karin Kováčová | 3.4.2014 o 8:00 | Karma článku: 11,06 | Prečítané:  1426x

To, že kvalita potravín nie je taká, aká by mala byť je už všeobecne známe. Cez to všetko sa pokúšame robiť zmeny vo svojom životnom štýle a už aj to, že práve teraz čítate tieto riadky svedčí o tom, že váš osud vám nie je až tak ľahostajný.


Aké sú teda dôvody nižšej nutričnej výživy potravín?

Pôda - veru tak. Pôda na zemi je svojím spôsob vyčerpaná, málo zásobená živinami. Ľudské nároky a potreby začali enormne prevyšovať možnosti pôdy - úroda z nich po minulé roky značne vyčerpala zásobu živín a to sa odráža aj v nutričnej kvalite potravín. To, že sme začali používať chemikálie, postreky..... , zničili sme vlastne mikroorganizmy, ktoré sú nevyhnutné na "život" v zemi ako takej.

Znečistené prostredie - voda, vzduch, zemina - takmer nič neušlo ľudkému zaobchádzaniu - a nie moc lichotivému. Rádioaktívne žiarenie, katastrofy znečisťujúce životné prostredie, cielené kĺčovanie prírodných rezervácií........ Ako v znečisťovanom prostredí môže narásť a prežiť niečo čisté a zdravé?

Predčasné zbery, preprava potravín - To, že sa ovocie zbiera ešte nedozreté, zabalí do fólie a prepravuje z kontinentu na kontinent - to je tragické. Tešíme sa síce z nápojov, z výberu a sortimentu, z exotického ovocia ..... je to však skutočne to, čo nám má prinavrátiť zdravie? Práve vo chvíli, keď ovocie dozrieva - potrebuje najviac slniečka - koľko slnečných lúčov prenikne do kontajnera s ovocím či zeleninou?

Ožarovanie potravín - ani jeden ľudský organizmus sa necíti komfortne po ožarovaní. Tí, ktorí to skúsili, by vám o tom vedeli rozprávať. My ožarujeme potraviny v s naho predĺžiť ich trvanlivosť - keď v nich všetko zahubíme - prežijú dlhšie:-) Sú nám však potrebné? Čo spôsobia v našo organizme?

Pridávanie aditív - často sa nám ľuďom dostanú do ruky kvalitné potraviny, doba, spôsoby úpravy ..... to všetko dehonestujeme - odtučňujeme jogurty, zbyvíme ich kvalitných tukov, pretože in je byť s 0% tuku - preto pridáme cukry, škroby.... a v konečnom dôsledku priberieme práve z nich a narušíme metaboliké pochody v tele tak, že keď sa cítime zle, utekáme si nakúpiť kapsulky s kadejakými tukmi.... :-) , napcháme sa nimi, škrobmi a E .....

...... takto by sme mohli pokračovať ďalej!

Ako teda docieliť, aby zdravá výživa na našom tanieri sĺňala určité zodpovedajúce hodnoty?

1. Môžeme nakupovať farmárske a bio produkty ...... možno nie sú úplne dokonalé - isto však vynikajú vyšším zdrojom výživy a čistoty

2. Konzumujme potraviny čerstvé, tie ktoré majú krátku záruku spotreby alebo dopestované doma

3. Nekonzumujme fast foodové jedlá - E cez E ...... /spomeňte si na hamburger nájdený po 50 rokoch vo vrecku kabáta - kabát rozožratý moľami a toho, čo mi nazývame pôžitkom - sa ani mole nedotkli/

4. Nezohrievajme a nepripravujme jedlo v mikrovlnke - zabíjame všetky aktívne a živé enzými. Je účel zasýtiť žalúdok alebo racionálne dávať do tela, to, aby mohlo prežiť?

4. Neznečisťujme prostredie - každý z nás sa môže pričiniť o to, aby svet okolo nás bol čistejší  a zdravší.

 

Sú to všeobecne známe informácie ..... no pán Boh nám dal aj mozog - kedy ho začneme používať?

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Náhorný Karabach chce byť veľmocou. Vďaka jeseterom

Chovajú jesetery a chcú sa stať kaviárovou mocnosťou. Zásah z frontovej línie prežili len statočné ryby.

DOMOV

Sťal dve hlavy chobotnice, ale na silných mužov Smeru si netrúfol

Mantinely vidno pri riaditeľoch nemocníc.

EKONOMIKA

Môžu vám zvýšiť cenu uprostred viazanosti, ako to urobilo UPC?

Aj keď človek podpíše viazanosť, nemá istotu, že ju aj dokončí.


Už ste čítali?